Блогът на Роси-Късчета от моята душа

ДОБРЕ ДОШЛИ!

Търсене в този блог

Всичко за мен

Моята снимка
Бургас, Bulgaria
НЕЖНА И МИЛА, ГОРДА И ДИВА

Моите малки слънчица

Моите малки слънчица

четвъртък, 18 август 2011 г.

Съкровищата на Древна Тракия


Благодаря на моят приятел Никола Николов, който засне и направи този клип.

15 коментара:

  1. Имаме много поводи за гордост от миналото...но сега???

    ОтговорИзтриване
  2. Така е Кет! Сега ... предпочитам да замълча

    ОтговорИзтриване
  3. прекрасно, трябва да се опазват всичките тези открития и да се презентират подходящо

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря за видеото! Незнаех, че пускат с камери в музеят. Малко аудиото не е добро - не всичко, което разказа чух добре, но това не е най-важното. Като малки от училище ни водеха в националния исторически музей - няколко пъти съм ходила доста отдавна. Маската не я бях виждала, тя е сравнително ново откритие. А знае ли някой военния музей къде го преместиха, този, който беше на 5-те кьошета?

    ОтговорИзтриване
  5. Страхоно видео, много интересни неща са заснети. Не съм виждала тракийското съкровище на живо, мисля че би трябвало да е в националния исторически музей?!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, миналата година беше в Бургас. Това е запис от морското казино в град Бургас

      Изтриване
  6. Тези богатства, са настина богатство за България и трябва д аги пазим. Клипчето е много хубаво! Имат нужда от реклама, за да ги видя повече хора богатствата на Тракия.

    ОтговорИзтриване
  7. Невероятен клип, много съм доволна, че попаднах на този блог и имах честта да го гледам.България е цяло едно богатство, като започнем от самата ни природа, до богата история която имаме и до тези невероятни златни предмети, които са така добре запазили толкова години.Благодаря за предоставеният клип и се надявам, ако имате още подобни да ги споделите отново с нас.Над 12 минути седях и гледах клипа със затаен дъх.Амфорите са прекрасни, само до какъв детайл са изработени.

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря, много!!!Скоро ще кача и други такива!

    ОтговорИзтриване
  9. Само как са изпипани до детайл тези златни красоти.Толкова са хубави и това че знаеш, от което време са правени ги прави още по ценни и безценни.И тогава е имало огромни таланти и изобретател, които дори и с не много добре оборудвани неща за направата, са се справяли великолепно.Какви извивки и орнаменти само....Така и не отидох на живо да ги видя ,като бяха в музея, но определено си струва.Казват че бижутата, които човек носи взимат нещо от своят притежател и затова ако намерим пръстен да не го носим, че може да последваме съдбата му.Така казват,колко е вярно не знам.

    ОтговорИзтриване
  10. Огромни съкровища са това, с които трябва да се гордеем и да ги пазим.Хубав клип.

    ОтговорИзтриване
  11. Трябва да сме наистина една много горда нация, че имаме подобни тракийски съкровища, които са от преди толкова много време. Колкото повече се вглеждаме в тях виждаме все повече и повече детайли с които са направени. Толкова много орнаменти и изпипани до най-малката подробност, а имайки предвид, че по онова време не са имали днешните уреди, с които да измерват.Благодаря за споделеният клип, изгледах с огромен трепет. С удоволствие бих отишла да ги видя на живо и да им се радвам. Желая ви много успехи и да продължавате да споделяте с нас.

    ОтговорИзтриване