Блогът на Роси-Късчета от моята душа

ДОБРЕ ДОШЛИ!

Търсене в този блог

Всичко за мен

Моята снимка
Бургас, Bulgaria
НЕЖНА И МИЛА, ГОРДА И ДИВА

Моите малки слънчица

Моите малки слънчица

понеделник, 22 март 2010 г.

ИСТИНСКИ МЪЖ

Има няколко основни белега на това да си истински мъж. Няколко основни черти, които не можеш да си позволиш да не притежаваш, ако искаш да си такъв. И повярвай ми, между тях не е пиенето до смърт, псуването по футболни мачове или подвикванията към момичетата по улиците.


Има неща, които правят мъжа истински. Дават му основа, върху която да гради личността си. Ето и най-важните неща, които трябва да притежава един мъж, за да е истински според Аskmеn.

Истинският мъж е силен

Мъжът не плаче, не циври и не подсмърча. Не се оплаква, не се разболява и не търчи при доктора всеки път, когато кихне. Истинският мъж взима решения и приема техните последствия.

Той поема изцяло върху себе си отговорността за своите действия. Истинският мъж е мачо, той не показва излишни емоции. Той е гръбнака на своето семейство и няма време да бъде слаб.

Истинският мъж е съсредоточен

Един истински мъж знае кое нещо е важно и кое не е. Той е целеустремен и преследва задачите си. Има изграден план. Разбира се, няма нищо лошо да си събирате колички или дори да си имате странни хобита, но никога не трябва да им давате предимство пред истински важните неща.

Истинският мъж не е съсреодоточен върху секса, а върху властта, парите и семейството си. Ако имате власт и пари, а жена ви не задоволява сексуалните ви фантазии, има други жени, които ще го направят, особено след наличието на първите две неща.

Истинският мъж знае колко важно е семейството

Той почита предците си и семейните традиции. Той знае, че децата му са Божи дар и се отнася с тях като с такъв, макар да му се налага от време на време да ги възпитава малко по сериозно.

Той никога не забравя и другото си семейство – неговите приятели. Винаги помни, че зад гърба си има някой, на когото може истински да разчита.

Истинският мъж не злослови

Той държи устата си затворена за клюки и сплетни. Мери думите си и не се впуска в излишни подробности. Той никога не говори за други хора, които не познава, както и не разкрива нищо повече от това, което трябва.

Думата на истинския мъж е като закон

Даването на дума означава, че трябва да я спазиш. Ако не можеш, просто не даваш дума. Ако си истински мъж, трябва да си готов по-скоро да умреш, отколкото да нарушиш обещание.

Истинският мъж се стреми да бъде модел за подражание

Уважавайки себе си и околните, взимайки правилните решения, вие ставате пример за вашите деца и всички ваши подчинени в службата. Нека хората се опитват да приличат на вас, копирайки най-добрите ви черти.

Истинският мъж сам трупа състоянието си

Синчетата на богати татковци, които знаят единствено да харчат чужди пари, не могат да бъдат истински мъже. Мъжът трябва сам да изкара състоянието си. Може да фалира няколко пъти преди да постигне успех, но трябва да опитва до край.

Ако все пак започне бизнес с парите на баща си, той трябва да ги умножи поне 10 пъти, за да се нарече истински мъж.

Истинският мъж не изглежда като жена

Той не ходи с женски прически, грим и не си епилира гърдите. Маникюрът обаче е позволен, както и масажите. Все пак важно е да се знае, че всички козметични процедури, които не се извършват от бръснаря, трябва да се извършват от жени.

Несериозно е да ви масажира мъж. Истинският мъж има поне три скъпи костюма и е официален поне три дни в седмицата. Той трябва да знае как да връзва вратовръзката си сам.



И не на последно място: Давайте го по-леко. Използвайте заплашителни думи рядко и само когато се наложи, особено пред банда идиоти , които си мислят, че са по-умни от вас.

piron.bg
http//www.tialoto.bg

6 коментара:

  1. Благодаря ти, Вал! Ти си точно такъв!Винаги точен и откровен!

    ОтговорИзтриване
  2. Възпитават ли обаче родителите синовете си в тези мъжки ценности?

    ОтговорИзтриване
  3. Sorry, имам дъщеря!Да и семейството има значение.

    ОтговорИзтриване
  4. Рос, страхотно е мила.Върху всяко от тях се замислих(е не ми се отдава този процес, но малко са нещата за които не бях напълно съгласна-2 до 3).Дано наистина синовете ни са такива, дано приятелите мъже са такива е ако и съпругът в нашия живот е такъъъв.Не искам само да се примиря с факта че богатите и мъжете не плачат....нека им позволим да пролеят ако са тези силни и верни хора, нека не приемаме за слабост мига в който и те ще излеят душите си...да ако не прекаляват и не го правят на всеки кръгъл час)и другото което се зачудих бе, дали ако е наистина онзи силния ръководител, всеотдаен съпруг, баща, приятел.....колко ли часа е неговото денонощие.Прекрасно е написаното , Роси.Наистина е доста полезен материал и носещ разни размисли и страсти

    ОтговорИзтриване
  5. Замислих се върху думите ти Деска, дано синовете, мъжете и приятелите ни са истински мъже и не само на думи. Благодаря на автора, постинга е доста полезен, мила!

    ОтговорИзтриване